Dorcas Dorcas
Wat doet Dorcas.

Dorcas richt zich in Moldavië op het ontwikkelen van economische mogelijkheden en de productiviteit van de plattelandsbevolking. Daarnaast gaat Dorcas verder met materiële ondersteuning van de allerarmsten.
Moldavië is het armste land van Europa. Meer dan vijfentwintig procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Door gebrekkige overheidsvoorzieningen leven vooral ouderen en kinderen op het platteland in bittere armoede. Door werkeloosheid vallen veel gezinnen uiteen. Achterblijvende ouderen zorgen met hun beperkte pensioen en zwakke gezondheid dan vaak voor hun kleinkinderen.
Ouderen vormen vaak een vergeten groep in Moldavië. Veel ouderen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, kunnen geen beroep doen op de hulp van familieleden, omdat die voor werk naar de grote stad of naar het buitenland zijn vertrokken.
De lokale partnerorganisatie selecteert ouderen die voor hulp in aanmerking komen.
De ouderen ontvangen maandelijks een voedselpakket. Ook krijgen ze twee keer per jaar  kleding, verzorgingsproducten, dekens, linnengoed en huishoudelijke benodigdheden.
Naast materiële hulp, worden ook de onderlinge contacten en de maandelijkse bezoekjes van de maatschappelijk werker als erg bemoedigend ervaren. Er worden bijeenkomsten in de kerk en op speciale dagen zoals met Kerstmis en Pasen worden er leuke activiteiten georganiseerd.
Eens per jaar ondergaan de ouderen een medisch onderzoek en indien nodig wordt er geld voor medicijnen verstrekt.

De zendingscommissie ondersteund via het “ Adopt a Granny”- programma van Dorcas:

Nicolai Balan.
Nicolai Balan is  67 jaar oud en ook afkomstig uit Moldavië.
Hij is weduwnaar en heeft 1 zoon.
Nicolai heeft last van hoge bloeddruk, diabetes en pijnklachten in zijn voet.
Zijn godsdienstige achtergrond is Orthodox.
Door de organisatie krijgt dhr. Balan voedsel, kleding en medische hulp aangeboden.

datum en tijdstip 27-10-2019 om 9.30 uur

datum en tijdstip 03-11-2019 om 9.30 uur

Dankstond voor gewas en arbeid
datum en tijdstip 06-11-2019 om 19.30 uur